سفارش تبلیغ
صبا ویژن

برای ثبت شرکت باید به کجا مراجعه کنیم؟

ثبت شرکت از طریق سامانه اداره ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری صورت می‌گیرد که اشخاص متقاضی به این سامانه مراجعه و گام‌به‌گام، مراحل ثبت شرکت بصورت آنلاین را طی می‌کنند. منتها کار کردن با این سامانه نیازمند شناخت یک سری اصطلاحات حقوقی است. مثلا اینکه بازرس کیست و باید چه شرایطی داشته‌باشد و چه تعهدات و وظایفی برعهده دارد، یا اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل چه اشخاصی هستند و چه تعهدات و الزامات قانونی دارند و چه شرایطی باید داشته باشد همگی ازجمله مواردی هستند که شاید استارتاپ‌ها اطلاعاتی از آنها نداشته باشند. در کنار آن، مواردی مانند فرق بین اساسنامه و اظهارنامه ثبت، صورت‌جلسات مختلف و غیره نیز از سوالات استارتاپ‌ها است. البته که سوالات به اینجا ختم نمی‌شود.

برای همین در شتابدهنده دیموند، استارتاپ‌ها خیلی درگیر فرآیندهای قانونی و اداری ثبت شرکت نمی‌شوند و همه این موارد را دپارتمان حقوقی شتابدهنده برای آنها انجام می‌دهد تا ثبت شرکت به درستی صورت بگیرد. مثلا اینکه اساسنامه شرکت چگونه با توافقات قرارداد مشارکت و سرمایه‌ گذاری انطباق پیدا کند، کاری است که دپارتمان حقوقی شتابدهنده دیموند انجام می‌دهد. 


   اگر بخواهیم ثبت شرکت نماییم، چه نوع شرکتی را باید انتخاب کنیم؟

بصورت کلی و از نظر حقوقی 7 نوع شرکت تجاری در قانون پیش‌بینی شده‌است که کسب‌وکارهای مختلف می‌توانند در قالب یکی از اینها، شرکت خود را تاسیس کنند. حال اینکه هر کدام از این انواع شرکت‌ها چه هستند و چه شرایطی دارند واقعا بحث مفصلی است.

اما برای غالب استارتاپ‌ها، دو نوع شخصیت حقوقی رایج وجود دارد که می‌توانند از بین آنها انتخاب کنند؛ یعنی شرکت سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود. از میان این دو مورد اخیر هم، به دلایل مختلف شرکت سهامی خاص را ترجیح می‌دهیم. ما در شتابدهنده دیموند اصولا از قالب شرکت سهامی خاص استفاده می‌کنیم. البته که نمی‌توانیم منکر این شویم که گاهی استارتاپ‌ها ناگزیر می‌شوند به‌دلایلی مانند اینکه تنها دو نفر هم‌بنیان‌گذار وجود دارد، از یک قالب خاص مانند شرکت بامسئولیت محدود استفاده کنند؛ زیرا برای ثبت شرکت سهامی خاص، حضور حداقل سه سهامدار یا هم‌بنیان‌گذار ضروری است.  

گاهی نیز نوع فعالیت و کسب‌وکار به‌گونه‌ای است که به جای ثبت یک شرکت، مناسب است تا استارتاپ از قالب موسسه استفاده کنند.

 

 برای ثبت شرکت، چه اسناد و مدارکی باید در اختیار داشته باشیم؟

طبیعتا یک دسته از اسناد و مدارک، اوراق هویتی هستند. سابقا برای اعضای هیئت مدیره، ارائه گواهی عدم سوءپیشینه ضروری بود؛ اما الان با توجه به یکپارچه شدن سامانه‌های قضایی، بصورت برخط امکان استعلام سوءپیشینه کیفری موثر اعضای هیئت مدیره فراهم شده‌است. علاوه بر اینها لازم است برای شرکت در شرف تاسیس یک حساب بانکی افتتاح بشود و مثلا در نوع شرکت سهامی خاص 35 درصد سرمایه ثبتی در آن حساب تودیع بشود و گواهی بانک و فیش واریز وجه آن هم به اداره ثبت شرکت‌ها ارائه شود.

در کنار این موارد، یک سری اسناد دیگر هستند که اهمیت قابل توجهی دارند. به‌عنوان مثال در شرکت سهامی خاص، صورت‌جلسه مجمع عمومی موسس، اساسنامه، اظهارنامه، صورت‌جلسه اولین هیئت مدیره و نامه تاییدیه نام شرکت که به امضای همه سهامداران و حسب مورد بازرسان (درباره صورت‌جلسه مجمع عمومی موسس) رسیده باشد، هم جزو مدارکی است که باید ارائه بشود. حالا مشابه همین موارد در سایر شرکت‌ها هم وجود دارد. مثلا در شرکت بامسئولیت محدود، به‌جای اساسنامه، شرکت‌نامه ارائه می‌شود که از نظر محتوایی با اساسنامه شباهت‌هایی دارد.

منبع:

https://dmondgroup.com/sabtesherkat/